Po nečemu je Dubrovnik bio prvi za Dan planeta Zemlje

Na Dan planeta Zemlje prije 20 godina, danas daleke 1997, po nečemu smo bili prvi u Hrvatskoj.

Po prvi put ostvarena je Internet konferencijska veza sa 3 grada na 3 različita kraja svijeta. Dubrovačka djeca zajedno sa prijateljima iz Quebeca u Kanadi i Johannesburga u Južnoafričkoj Republici pjevali su himnu planeta Zemlje.

Čuti prijateljlske glasove iz dalekih gradova u svijetu, kako pozdravljaju Grad i zajedno s nama pjevaju himnu planeta Zemlja, ispunio nas je osjećajem ponosa i vjere kako Dubrovnik može biti korak ispred.

Tehnološka rješenja na kojima se Internet konferencija realizirala, za to vrijeme su bila prava egzotika. Dobiti ISDN vezu, instalirati programsku podršku za video konferencije (tada smo koristili Microsoft NetMeeting), educirati učenike koji time rukovode, uvježbati i sve uskladiti kako bi taj dan ispred crkve Svetog Vlaha sve izgledalo savršeno bio je priličan pothvat.

Laus CC je ponosan što je bio dio te lijepe priče inicirane od gđe Dubravke Zvrko, tada zaposlene u Zavodu za obnovu Dubrovnika, a uz stručno umjetničko vostvo prof. Paole Dražić Zekić i uz podršku tadašnje pročelnice za kulturu u poglavarstvu Grada Dubrovnika gđe Nike Sudarević.

Vjerujemo da Dubrovnik može i danas ponuditi slične iskorake.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *