Argosy DORA na MIPRO 2018

Ponosni smo kako će na 41 međunarodnom skupu za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, naša kolegica Maris Mirović, u okviru svog znanstvenog rada predstaviti Argosy DORA platformu za izradu dinamičkih podatkovno upravljanih korisničkih sučelja. Ako ste blizu Opatije u utorak 22. svibnja, svakako poslušajte i pogledajte pristup razvoju aplikacija prilagođenih korisnicima koje ne zahtjevaju klasični model pripreme i isporuke i koji omogućava brze prilagodbe na samoj instalaciji.

Argosy DoRa je sastavni dio Argosy platforme poslovnih aplikacija koji omogućava kreiranje i upravljanje dokumentima proizvoljne, korisnički definirane, strukture. Osim dokumenata koji služe evidenciji određenih događaja, sustav omogućava i kreiranje izvještaja nad tim dokumentima ili nad ostalim objektima poslovnog sustava Argosy, ali i pristup vanjskim izvorima podataka.
Rješenje se sastoji od slijedećih komponenti
– Podsustav za kreiranje pojmova
– Podsustav za kreiranje izvora podataka
– Podsustav za kreiranje ekrana i izvještaja
– Ekspertni sustav ugrađen za izradu specifičnih poslovnih pravila
Kako je rješenje integrirano u platformu poslovnih aplikacija Argosy, svaki objekt poslovnog sustava dostupan je Argosy DoRa sustavu uključivo sa svim svojim atributima i poslovnim pravilima.
Ekrani kreirani u sustavu DoRa, instanciraju se kao standardni Argosy objekti i shodno tome im se mogu dodjeljivati dozvole i pravila kao i svakom drugom aplikacijskom objektu.
Argosy DoRa donosi novu paradigmu u razvoj korisnički specifičnih aplikacija. Umjesto klasičnog pristupa u kojem se na korisnički zahtjev za doradom aplikacije inicira slijed aktivnost sa strane dobavljača (analitičari, projektanti, programeri, podrška), korištenjem Argosy DoRa alata moguće je sve promjene ili nove funkcionalnosti izvesti unutar samog poslovnog sustava bez dodatnog angažmana dobavljača. Primjerice, Prva verzija Argosy MEDS sustava namijenjenom podršku poslovnim procesima bolnica i poliklinika izvedena je na klasični način. Razvoj sustava medicinske dokumentacije trajao je 1 godinu. Druga verzija sustava koristi Argosy DoRa za izradu sustava medicinske dokumentacije. Razvoj svih funkcionalnosti trajao je manje od 2 mjeseca bez potrebe za dodatnim angažmanom programera.

 

Želite li znati više o Argosy DORA -> Kontaktirajte nas